top of page
Städning pris

Välj rätt
städfirma

Nästan varje företag som arbetar inom städbranschen utnämner sig själv till att vara bäst, vi går rakt på sak -  så är det inte. Det finns många städföretag som erbjuder deras tjänster, men endast ett fåtal av dem har ett antal nödvändiga kvaliteter som skiljer dem från konkurrenter och ger dem en ledande position på marknaden för städtjänster.

 

Här nedan har vi samlat regler som, vi hoppas, kommer underlätta valet av städfirman.

1. Försäkring

Absolut säkerhetsgaranti för kunderna och personalen. Företaget skall ha en bra ansvarsförsäkring som täcker upp om olyckan skulle inträffa. Företaget ska naturligtvis ha F-skatt och antingen vara AB, handelsbolag eller enskild firma.

2. Välfungerande kundtjänst

Det är viktigt att företaget som ni väljer att anlita har en väl fungerande kundtjänst som kan besvara era frågor och känner er som kund. Om det inte finns en kundtjänst riskerar ni att bli lämnade öga mot öga med dåligt utfört arbete.

 

Ställ frågor om exempelvis städarnas kvalifikationer, vilka rengöringsmedel företaget använder eller om företagets försäkring. En bra kundtjänst besvarar alla era frågor.

3. Rekommendationer

Nöjda kunder överlämnar värdefulla specialister “från hand till hand”.

En kunds åsikt är en viktig informationskälla som förtjänar högt förtroende.

4. Bindningstid

Många städföretag har prova-på erbjudanden som kan vara väldig “generösa”. Det finns företag som binder upp er efter deras prova-på städning. Var alltid försiktiga och läs igenom villkoren och avtalen noga. Bra städfirmor är alltid väldigt tydliga både i tal och skrift.

5. Pris

Om du funderar på att anlita en alltför billig firma bör du kanske tänka 2 gånger . Låga priser på städningen innebär oftast låga löner för personalen, inga fasta anställningar och dålig eller ingen försäkring. I sådana företag arbetar personalen ofta under stress och företaget har oftast hög personalomsättning vilket leder till att städerskor ofta byts ut. Gratis ost finner man bara i råttfällan, priset är självklart en viktig faktor men gå inte för alltför billiga företag, man får alltid det man betalar för.

 Vi rekommenderar vi att ni jämför kostnaden för olika företag för att förstå vad den genomsnittliga prisintervallet är.

bottom of page